car-loansVisste du om att det kan bli billigare för dig att ta ett lån när du köper vissa saker istället för att betala dem kontant? Anledningen till detta är att man kan få avdrag för räntan när man väljer att låna pengar. Få har råd att köpa mycket dyra saker kontant och ofta behöver man lån för att till exempel köpa en ny bil eller betala för en ny båt, eller andra dyra saker. Som tur är finns det billån som hjälper den som är i behov av en ny bil. Genom att man får avdrag på räntan kan det faktiskt bli billigare för dig att köpa en ny bil på lån istället för att betala den kontant.

När man ansöker om ett billån kan det vara svårt att få ett billån om man har en betalningsanmärkning. Det är trots det många som faktiskt har lyckats med och det är inte alls omöjligt. Ju mer förberedd du är när du kliver in hos banken desto lättare kommer det att vara att få ett lån. De tvivlar på din återbetalningsförmåga och därför måste du kunna visa för dem att du kan betala tillbaka. Det handlar om att du måste deklarera din inkomst, visa vad du har för framtida planer för din inkomst med mera. Det är även en fördel om du kan visa att du hade en god återbetalningsförmåga innan dess att du fick din betalningsanmärkning. En sak är säker och det är att ju fler betalningsanmärkningar som du har, desto svårare kommer det att vara för dig att få ett lån.

För att du ska få ha en betalningsanmärkning och trots det ansöka om ett billån hos vissa banker så krävs det att du är minst 25 år gammal samt ha en säkerhet som är värd minst 250 000 kronor.