loans-with-payment-defaultNär man vill ta ett lån, men har en eller flera betalningsanmärkningar, är det inte ovanligt att man kan känna sig mycket frustrerad. Kanske är man i behov av lånet för att täcka upp för andra utgifter, eller så vill man ansöka för att förverkliga en dröm eller ett projekt.

En betalningsanmärkning är tyvärr något som inte försvinner på en gång. När man har betalat tillbaka pengarna man har varit skyldig så följer betalningsanmärkningen med en under en lång period och kan sätta käppar i hjulen om man vill ta ett lån.

Förr var det omöjligt att kunna få ett lån om man hade en betalningsanmärkning i bagaget. Idag finns det dock ett flertal olika företag som väljer att förbi se detta (så länge inte betalningsanmärkningen är aktiv) och man brukar kunna få ett lån. Dessa typer av lån är oftast inte så höga och det är vanligt att man benämner dom som snabblån eller microlån. Ett snabblån är pengar som betalas ut snabbt, men som brukar kunna ha en hög ränta och väldigt låg återbetalningstid. Detta kan fungera om man inte är i behov av en väldigt stor summa pengar. Att ta flera snabblån är aldrig att rekommendera, eftersom man troligtvis kommer att ha svårt att betala tillbaka dom. Observera att en betalningsanmärkning inte är detsamma som kronofogden. Har man hamnat där så finns det inget företag, stort som smått, som kommer att godkänna din ansökan om lån.

Trots att företaget kanske förbiser betalningsanmärkningar, brukar ändå en kreditupplysning tas på den som ansöker om lånet. Kreditupplysningen är till för att låneförmedlaren ska kunna se att du har tillräckligt god ekonomi för att klara av lånet, men är även till för att skydda personen som ansöker, så man inte hamnar i en ekonomisk kris.

Det är sällan rekommenderat att ta ett lån för att lösa återkommande utgifter. Vid tillfälliga utgifter kan det absolut vara en lösning, men annars finns det risk att man enbart löst problemet för den månaden, men måste betala samma utgift nästa månad och då även betala tillbaka lånet och räntan.